Extra info

Sponsoring De Eglantier - Dodentocht

In maart 2008 rees het idee bij de Old-Time stappers om de dodentocht te koppelen aan een sponsortocht. Dit deden we ten voordele van het kinderdagverblijf ‘De Eglantier’ een therapeutisch dagcentrum voor kinderen met een handicap. We stapten het mooie bedrag van 5200 euro bij mekaar. Met dit geld werd een van hoogte verstelbaar douche-en verzorgings bad aangekocht. Nu 2 jaar later gaan wij, Old-Time stappers, onze schouders zetten onder een nieuw project : financier de eglantier. Als apotheose stappen wij de dodentocht op vrijdag de 13e augustus, dit om aan deze actie nog meer gehoor te geven.
Beste collega wandelaar, beste vrienden, wat kunt u doen?

U kunt tegelijkertijd de Old-Time stappers (moreel) en vzw de Eglantier (financieel) een duwtje in de rug geven door een bedrag naar keuze te storten op de steunfondsrekening van ‘financier de eglantier’ 744-0211363-90 met vermelding van 'Gift, De Eglantier ' of een steunkaart te kopen bij onze leden voor de zachte prijs van € 2,50.
Elk bedrag, ook 1 euro, is welkom. Giften op de rekening vanaf € 30,00 geven recht op een officieel fiscaal attest afgeleverd door de Eglantier. Bent u, of kent u, een wilde weldoener aarzel dan niet om u of zijn duit in het zakje te doen.

De Eglantier, als therapeutisch dagverblijf, begeleidt kinderen met meervoudige beperkingen, die omwille van diverse redenen niet in een school voor bijzonder onderwijs terecht kunnen.
Zij krijgen, net als andere schoolgaande kinderen, tijdens de dag een programma aangeboden. Dit bestaat uit verzorging, aangepaste voedingsbegeleiding, kinesitherapie, logopedie, ontwikkelingsgerichte activiteiten, beweging, muziek en natuurlijk ook ontspanningsmomenten.

Na de zomer van 2010 start De Eglantier met ingrijpende bouw-en verbouwingswerken. Het huidige gebouw wordt vergroot en beter aangepast aan de noden van de kinderen die naar De Eglantier komen. Dit betekent : het verbeteren van de rolstoeltoegankelijkheid van het gebouw, het inrichten van kleinere leefgroepen en aangepaste activiteitenruimtes, het installeren van aangepast verzorgingsmateriaal, aangepaste infrastructuur voor de diverse therapieën en uiteraard geschikte kantoren voor het administratief personeel. Het realiseren van meer opvangplaatsen (20 plaatsen ipv 17) blijft echter de belangrijkste reden van dit bouwproject. Hierdoor vermijden ze dat kinderen te lang moeten wachten vooraleer er voor hen plaats is op De Eglantier.

Maximaal 60 % van de kostprijs van deze noodzakelijke werken wordt gesubsidieerd. Voor de rest moeten zij zelf bijkomende middelen bijeen krijgen.

Het is een groots project, maar zeker realiseerbaar met de hulp van velen. Vanuit de volle overtuiging dat ze hiermee een dringende vraag beantwoorden en vanuit de idee dat ze met deze plannen de zorg voor deze bijzondere kinderen nog kwaliteitsvoller kunnen uitbouwen, zijn ze enthousiast van start gegaan.

De Eglantier, Coigesteenweg 19 3061 Bertem Leefdaal.


Van Roey Patrick,
Voorzitter Old-Time stappers vzw

U kan de brief ook downloaden en verder verzenden via e-mail of met de post.