covid regels


Wandelen in covid-tijd !

COVID-maatregelen geldig vanaf 27.06.2021


Vanaf 27 juni gelden volgende maatregelen voor de leden, wandelclubs en wandelgroepen aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw


♦ Een volledig overzicht van officiële wandelorganisaties vind je op www.walkinginbelgium.be  Per dag en per organisatie staat duidelijk aangegeven of de organisatie doorgaat, gewijzigd werd of geannuleerd.  Inschrijven voor deze officiële wandelorganisaties kan de dag zelf op de locatie van uw voorkeur.

 
♦ Wandelen in groep en recreatieve wandelactiviteiten in niet-georganiseerd verband kunnen opnieuw onder normale omstandigheden. Er gelden geen limieten meer qua aantal deelnemers. 


♦ Tijdelijke COVID-parcoursen blijven TOEGESTAAN. Hier is iedere vorm van catering, sampling onderweg en afstempeling van wandelboekjes VERBODEN.  

In het belang van iedereen rekenen we op jullie medewerking om deze maatregelen STRIKT na te leven. Hou er de moed in ... en blijf vooral WANDELEN. Trek er ALLEEN op uit en geniet van de ontluikende lente landschappen. 


Het overlegcomité van 21 juni 2021 nam enkele beslissingen die grote impact hebben op de wandelsport.
De nieuwe versoepelingen zouden ingaan vanaf 27 juni. Het ministeriële besluit is nog niet gepubliceerd dus er is nog enig voorbehoud.
We kunnen enigszins terug naar het normaal, er gelden geen limieten meer op het aantal sporters en het is niet langer verplicht om de wandelaars vooraf te registreren.