Old-Time Tochten

Old-Timestappers


Een wandelclub als geen ander


IntroElk jaar richten we als club onze enige wandeltocht in. Deze tocht gaat door in de weide omgeving van Veltem-Beisem en Winksele.

Deze landelijke dorpjes liggen tussen Brussel en Leuven en zijn makkelijk bereikbaar via de auto, spoor en bus.

Old-Time Tochten

Editie 2018 - een waar succes dank zij jullie!Op 15 April 2018 ging onze Old-Time Tocht -  17de Memorial Marc Munten door.


Het doel van onze tocht was om zoveel mogelijk wandelaars de kans te bieden onze mooie omgeving te verkennen. Daarom stelden we een waaier aan afstanden voor die desnoods konden gecombineerd worden. Voor dit jaar hadden we deze afstanden geprogrammeerd: 2, 4 , 6 ,8, 10, 12, 15, 20 ,25 en 30 km. En daar zijn we in gelukt. Met 1630 deelnemers vestigden we een nieuw record en vooral de positieve reacties van de mensen was een steun voor alle medewerkers die getracht hebben om dit voor alle wandelaars een onvergetelijke dag te maken. Dus een een welgemeende dank u wel voor alle deelnemers is hier op zijn plaats.


Waar de 2 en 4 km vooral over verharde wegen gingen zodat ook rolstoelgebruikers, gezinnen met kinderwagens en minder te been zijnde personen konden wandelen gaan we vanaf de 6 km de weide natuur in. Ten zuiden van de startplaats vonden we het Bertembos terug. Het is een open bos dat gelegen is op de heuvelrug tussen Leuven en Sterrebeek. Door zijn hoge ligging kun je vanuit het bos genieten van prachtige vergezichten maar krijg je ook een paar stevige heuveltjes voorgeschoteld, inclusief enkele holle wegen. Voor kinderen is het een fijne plek daar er ook een speelbos is ingericht.


Ging je voor de langere afstanden (15 km en meer) doe je twee andere natuurgebieden aan, het Kastanjebos  en de Molenbeekvallei. Beide gebieden maken deel uit van De Groene Vallei, een oase van rust tussen de steden Leuven, Brussel en Mechelen en bevinden zich ten noorden van de startplaats.


Het Kastanjebos wordt gekenmerkt door een uitbundig bloementapijt in het voorjaar maar ook in de andere seizoenen is het bos een bezoek waard. De Molenbeekvallei is een een rijke strook natuur in een landschap van graslanden, bossen en open water. Qua fauna en flora vind je er bijzondere soorten, zoals de zeldzame moerasvaren, de ijsvogel en de weidebeekjuffer.


Natuurlijk was er altijd voor, tijdens of na de wandeling tijd voor een hapje en een natje in de startplaats en/of in de controlepost en dit alles tegen zeer democratische prijzen.


Bertembos :

informatie op https://www.natuurenbos.be/bertembos

Kastanjebos :

informatie op http://www.natuurpunt-herent.be/kastanjebos

Molenbeekvallei :

informatie op https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/molenbeekvallei
Kaart met startplaats en punten openbaar vervoer


Icons made by Good Ware from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY

Copyright Old-Timestappers 2018 @ All Rights Reserved