Extra info

Vernieuwde web site

Wel ja, de site was aan vernieuwing toe. Niet alleen verhuisden we van hosting provider, ook de beschikbare opties die we op de site kunnen toepassen zijn er op vooruit gegaan.
Wel ja, de site was aan vernieuwing toe. Niet alleen verhuisden we van hosting provider, ook de beschikbare opties die we op de site kunnen toepassen zijn er op vooruit gegaan.

Ook belangrijk is de leesbaarheid. Soms kregen we eens opmerkingen over de leesbaarheid van het vroegere wit op groen. De witte lettertjes bleven al eens op het netvlies gebrand staan. Niet goed dus. Daarom zijn we overgestapt op een witte achtergrond.

De oude informatie wordt met mondjesmaat terug toegevoegd. De foto’s worden opgekuist. Het gebruik van een eenvoudig formulier vb. om lid te worden, of om een deelname aan een eetfestijn of wandeling via email te bevestigen behoort nu ook tot de mogelijkheden.

Ook de RSS-feed optie wordt in ere hersteld. U kan dan zonder naar de site te moeten gaan, in uw browser of emailclient zien dat er een nieuw bericht op de site is geplaatst.

Commentaren worden ook terug geïmplementeerd. U kan dan, in beleefde termen ... , uw ervaringen delen met de andere bezoekers van de site, rechtstreeks op de site zelf.

De foto’s worden nu in een aangepaste slide show vertoond. U hoeft dan niet langer tweehonderd keer te klikken om een volgende foto te kunnen zien. Wil u dat toch, vb. rechtstreeks naar die ene foto gaan, dan is dat ook nog altijd mogelijk. Voor ieder wat wils dus.

De blog heeft nu ook categorieën en tags. Zocht u dat ene artikel over de club of over de dodentocht, en het is aldus getagged, dan kan u als het ware een filter toepassen om uw zoektocht te versnellen. Automatisch, door de grootte van de woorden in de tagwolk, ziet u ook de meest gelezen artikelen. En waarschijnlijk daardoor dus ook de meest interessante...
Oudere artikelen worden nu automatisch gearchiveerd per maand. Dat verhoogt de leesbaarheid, en beperkt sterk de laadtijd van de pagina.

Grotere bestanden vinden jullie nu terug in de downloadsectie. Standaard gebruiken we daar pdf (portable document format) voor documenten, of jpg voor foto’s.

Waarom de bannerfoto gras laat zien ? Ten eerste omdat gras iets is wat de zolen van onder wandelzolen het meeste zien, dat past dus bij het inhoudelijke ... en omdat ik weet dat jullie allemaal van mij houden ...